Cara Nak Buat Aiskrim Jeruk Pauh
Jeruk Pauh Pedas. Masakkan air gula pasir garam dan cuka.
Resepi Mangga Pauh Muda Part 3 Aiskrim Jeruk Pauh Youtube
2 genggam garam kasar.
. Yang nak guna mixer bubuh terus dalam mangkuk mixer. B uah yang dah siap potong tadi dibasuh terlebih dahulu direndam bersama garam kasar selama 2 hari 2 malam macam bercuti la plak kan atau sehingga warna kulit. 1 bahagian letak koko.
3Kemudian boleh bahagikan ikut perisa ape nak letak. Mix lebih kurang 15 minit guna mixer dan blender. Utk jeruk mangga pedas masukkan air ke dlm periuk ikut suka hati banyak mana tp.
Kemudian masukkan susu elok sejukkan dalam peti sejuk dan pukul sebati. Biasanya KNor buat dlm. Setelah mangga dikupas kulitnya bilas.
Kurang Manis Sedap Berkrim. Kalau dah pekat likat tu dah oklah. Selepas dua hari buang air bersihkan tos.
Biar dalam suhu bilik semalaman. Tak sampai 15 minit pun kadang dah likat. Cara Buat Aiskrim Homemade Guna Bahan Berkhasiat.
Rendam pukul 3 ptg. Kurang Manis Sedap Berkrim. Pukul whipping cream sehingga sedikit likat.
Kupas mangga potong atau hiris memanjang basuh dan toskan. Sesudu setengah cukuplaJangan banyak sangat. Musim-musim PKP ni nak hilangkan kebosanan punya pasal teringat nak buat Jeruk Pelam Rangup masa-masam pedas dengan kebetulan tengok buah pelam yang hampir.
2 hari kemudian toskan dan rendam mangga tu dgn air bersih selama 10 minit. Aku buat 2 versi jeruk mangga 1 yg pedas dan satu lg yg manis. Mula-mula campurkan semua bahan dalam mangkuk untuk diputar.
Potong 4 atau 6. Sejukkan baru masukkan ke dalam bekas jeruk pauh. Macam saya nisaya bahagi 2 bahagian je.
Sesuai sangat buat di musim petai seperti sekarang ni. Setakat yg KNor duk buat bertahun2 dah dgn cara KNor ni tak pernah lg duk lama dlm esbok. Cara boleh digunakan untuk.
Aduh panas-panas macam ni bukan anak-anak je. Cara-cara nak buat jeruk. Cara membuat aiskrim dengan mix semua bahan.
Kemudian bilas sekejap dan toskan. 15 hingga 20 biji mangga epal. Kalau guna food processor tu biasa tak.
1 mangga pauh dibasuh bersih-bersih. Cili kering kisar. 1 sudu besar kapur makan larutkan di dalam air 1 kg gula pasir.
Boleh guna mixer blender atau food processor. Jika nak tambah perasa selepas menambah susu pekat manis bolehlah tambah apa-apa perisa ikut citarasa. Cara mudah untuk membuat Petai Jeruk yang sedap dan rangup secara homemade.
2 rendam dengan air garam selama 1 hari 1 malam. Paling kurang masuk hari ke 4 dah tinggal bekas kosong. Masukkan ke dalam balang lalu campurkan semua bahan-bahan lain gula cili api asam boi.
Resepi Jeruk Mangga Sedap Dan Rangup Iluminasi
Aku Dan Kamu Resepi Aiskrim Jeruk Mangga
No comments for "Cara Nak Buat Aiskrim Jeruk Pauh"
Post a Comment